Rss

Τα Νέα του Δρ. Κοψιδά

29 Δεκεμβρίου 2014
O μαιευτήρας - γυναικολόγος - χειρουργός Ευάγγελος Κοψιδάς, MD, σας εύχεται να έχετε μια καινούρι...
29 Δεκεμβρίου 2014
ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟΣ ΕΤΟΣ 2015 , ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ...

Ιατρείο:

Δέχεται μόνο επί συνεντεύξει

Δευτέρα, Τετάρτη: 12π.μ. - 8μ.μ.
Β. Σοφίας 62, Αθήνα
Τηλ.: 210 72 44 660, 210 72 35 058

Πέμπτη: 12π.μ. - 8 μ.μ.
Υψηλάντου 140 - 142, Πειραιάς
Τηλ.: 210 41 20 541

Μαιευτήριο Λητώ:

Τηλ.: 210 69 02 000

Επεμβατική Γυναικολογία

Διαγνωστική & Επεμβατική λαπαροσκόπηση

Η λαπαροσκόπηση αποτελεί ένα από τα χρησιμότερα εργαλεία της γυναικολογίας. Η πράξη αυτή είναι επεμβατική και συνίσταται στην εισαγωγή ειδικού τηλεσκοπίου εντός της κοιλιακής κοιλότητας, προς έλεγχο του γεννητικού συστήματος και λοιπών σπλάχνων. Η επέμβαση είναι πολύ ελαφριά, γίνεται κάτω από γενική αναισθησία και χρησιμοποιείται για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.

Μέσω αυτής, μπορούν να γίνουν επεμβάσεις όπως:

  1. Αφαίρεση ινομυωμάτων
  2. Αντιμετώπιση εξωμητρίου κυήσεως
  3. Αφαίρεση κύστεων ωοθήκης
  4. Θεραπεία ενδομητρίωσης

Και πολλές άλλες, χωρίς να υφίσταται ανάγκη λαπαροτομίας, δηλαδή διάνοιξη της κοιλιάς.

Οι ασθενείς, συνήθως μπορούν να φύγουν μετά από 24 ώρες. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερη ταλαιπωρία, λιγότερα έξοδα και βεβαίως αποκατάσταση της υγείας, χωρίς απώλεια ωρών εργασίας και διαταραχή της οικογενειακής γαλήνης και προγραμματισμού.

Διαγνωστική & Επεμβατική Υστεροσκόπηση

Η υστεροσκόπηση είναι παρόμοια ενδοσκοπική παρέμβαση με τη λαπαροσκόπηση. Η διαφορά είναι ότι μέσω αυτής ελέγχουμε την εσωτερική κοιλότητα της μήτρας. Γίνεται διακολπικά. Ενέχει θεραπευτικές δυνατότητες, όπως:

  1. Αφαίρεση ινομυωμάτων
  2. Αφαίρεση πολυπόδων
  3. Λύση συμφύσεων
  4. Αποκατάσταση της κοιλότητας της μήτρας και άλλες δυνατότητες.

Η ασθενής δύναται να φύγει την ίδια μέρα.

Κολποσκόπηση – Επεμβάσεις τραχήλου

Η κολποσκόπηση συνίσταται σε εξέταση του αιδοίου, κόλπου και τραχήλου μέσω ενός στερεοσκοπικού μικροσκοπίου. Είναι χρήσιμο, διότι μεγεθύνει τις διάφορες αλλοιώσεις, κάνοντας τη διάγνωση πιο εύκολη. Οι παθήσεις που δύνανται να διαγνωστούν με την κολποσκόπηση είναι: κονδυλωματώσεις, κυτταρολογικές αλλοιώσεις του τραχήλου της μήτρας, του κόλπου και του αιδοίου.

Μέσω αυτού του στερεοσκοπικού μικροσκοπίου, μπορεί να διοχετευθεί ακτίνα laser στο έξω γεννητικό σύστημα με άριστα αποτελέσματα θεραπευτικά και η ασθενής μπορεί να πάει σπίτι της αυθημερόν.

Στον τράχηλο γίνονται ποικίλες επεμβάσεις διά ποικίλες παθήσεις. Μία από τις πιο συχνές είναι η προσβολή του τραχήλου από ιούς HPV, που προκαλούν προκαρκινικές αλλοιώσεις. Η θεραπεία σε πρώιμο στάδιο είναι εύκολη και αποτελεσματική. Μπορεί να γίνει με laser, με ηλεκτροκαυτηρίαση μέσω υψίσυχνου ρεύματος, με αφαίρεση μέσω ηλεκτρικού νυστεριού ή με κλασικό νυστέρι.

Η πρόληψη είναι και η ουσιαστική θεραπεία. Για το λόγο αυτό καλό είναι οι γυναίκες να εξετάζονται συχνά, τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο κλινικά και να μη στηρίζονται αποκλειστικά στην εξέταση Παπανικολάου.

Κολπικές επεμβάσεις

Πολλές επεμβάσεις μπορούν να συντελεστούν και διακολπικά:

Προπτώσεις μήτρας. Η πρόπτωση της μήτρας συναντάται αρκετά συχνά και ακολουθείται συνήθως από σύγχρονη πτώση της ουροδόχου κύστεως και του τμήματος του παχέως εντέρου, που λέγεται ορθόν. Αυτά δύνανται να διορθωθούν χειρουργικά μέσω του κόλπου, χωρίς να ανοιχτεί η κοιλιά.

Κολπική υστερεκτομή. Μπορεί να γίνει αφαίρεση της μήτρας από τον κόλπο, εάν υπάρχουν ορισμένες συνθήκες. Η επέμβαση αυτή, παρά την τεχνική της δυσκολία, είναι πιο ελαφριά για την ασθενή.

Σύσφιγξη κόλπου. Μετά από πολλές γέννες, ο κόλπος τείνει να χάσει την ελαστικότητά του, φαρδαίνει και πολλές φορές, λόγω της ανατομικής μεταβολής, μπορεί να χαλάσει τη σεξουαλική ζωή της γυναίκας, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Αποκατάσταση και λειτουργική αναβάθμιση του κόλπου είναι δυνατή χειρουργικά, με άριστα αποτελέσματα και ελάχιστη ταλαιπωρία.

Διόρθωση κυστεοκήλης. Σε περιπτώσεις προπτώσεως της ουροδόχου κύστης, η οποία μπορεί να προκαλέσει και ακράτεια ούρων μαζί με όλα τα παρελκόμενα συμπτώματα, δύναται να διορθωθεί εγχειρητικά από τον κόλπο, με άριστα αποτελέσματα.

Διόρθωση ορθοκήλης. Η πρόπτωση του τμήματος του παχέως εντέρου που λέγεται "ορθόν" διορθώνεται διακολπικά, με αποτέλεσμα την άρση των συμπτωμάτων που προκαλεί, όπως δυσκοιλιότητα, βάρος στον κόλπο, δυσπαρεύνεια (πόνος κατά την επαφή) και ποικίλα άλλα συμπτώματα.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ