Rss

Τα Νέα του Δρ. Κοψιδά

29 Δεκεμβρίου 2014
O μαιευτήρας - γυναικολόγος - χειρουργός Ευάγγελος Κοψιδάς, MD, σας εύχεται να έχετε μια καινούρι...
29 Δεκεμβρίου 2014
ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟΣ ΕΤΟΣ 2015 , ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ...

Ιατρείο:

Δέχεται μόνο επί συνεντεύξει

Δευτέρα, Τετάρτη: 12π.μ. - 8μ.μ.
Β. Σοφίας 62, Αθήνα
Τηλ.: 210 72 44 660, 210 72 35 058

Πέμπτη: 12π.μ. - 8 μ.μ.
Υψηλάντου 140 - 142, Πειραιάς
Τηλ.: 210 41 20 541

Μαιευτήριο Λητώ:

Τηλ.: 210 69 02 000

Ογκολογικές επεμβάσεις

Πολλοί γυναικολόγοι ασχολούνται, όπως δηλώνουν, με νεοπλασίες. Είναι άκρως επικίνδυνο γιατρός πλημμελώς εκπαιδευμένος ή ανεπαρκώς έμπειρος να ασχολείται με την ογκολογία. Οι επεμβάσεις είναι βαρύτατες και απαιτούν πλήρη ενημέρωση του ασθενούς και του περιβάλλοντός του, καθώς και λεπτομερειακή προεγχειρητική και εγχειρητική αντιμετώπιση. Η μετεγχειρητική παρακολούθηση πρέπει να είναι στενή και η συνεργασία ιατρού και ασθενούς είναι υψίστης σημασίας. Κι εδώ, οι ασθενείς πρέπει να διαλέγουν το γιατρό με μεγάλη προσοχή.

Η προσφυγή σε δήθεν μεγάλα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας μας για καλύτερα, πολλές φορές αποβαίνει τραγική, λόγω του ότι οι εξασκούντες ενίοτε δεν καταλαμβάνουν τις θέσεις αυτές αξιοκρατικά.

Το να προσπαθούμε να γλιτώσουμε πολλές φορές οικονομικές επιβαρύνσεις μας ωθεί σε λανθασμένες επιλογές για την υγεία μας. Πάντοτε πρέπει να σκεφτόμαστε τι είναι καλύτερο για εμάς και μετά εάν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε οικονομικά. Σωστές λύσεις πάντα υπάρχουν, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Όγκοι ωοθηκών

Τα αίτια του καρκίνου των ωοθηκών είναι άγνωστα μέχρι στιγμής. Η σωστή αντιμετώπιση είναι η έγκυρη διάγνωση και η εγχειρητική αντιμετώπιση, συνεπικουρούμενη από χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία. Δυστυχώς, η έγκυρη διάγνωση είναι δύσκολη, διότι οι περισσότερες γυναίκες δεν εξετάζονται συχνά, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στο γιατρό, όταν τα συμπτώματα είναι πολλά, πράγμα το οποίο δηλεί προχωρημένο στάδιο της νόσου.

Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι αρχικά ελαφροί πόνοι στην κατώτερη κοιλιακή χώρα, φούσκωμα της κοιλιάς, δυσκοιλιότητα, συχνοουρίες, πόνος στην επαφή κλπ. Εάν τα παραμελήσουμε αυτά και χειροτερέψουν, μπορεί να είναι προοίμιο προχωρημένης νόσου.

Το μήνυμα είναι: «Εξετάζομαι συχνά για να προφτάσω».

Όγκοι μήτρας

Οι όγκοι της μήτρας διαχωρίζονται σε καλοήθεις και κακοήθεις.
Οι κακοήθεις όγκοι αντιμετωπίζονται με εξαιρετικά αποτελέσματα συνήθως, αρκεί να γίνει έγκαιρη διάγνωση. Συνήθως, εμφανίζονται μετά το 50ό έτος της ηλικίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και νεαρά κορίτσια δεν εμφανίζουν τέτοιες παθήσεις.
Μερικά συμπτώματα, όπως: διαταραχές της εμμήνου ρύσεως σε ηλικίες μετά τα 40 ή αίμα μετά την εμμηνόπαυση χρήζουν διερεύνησης, ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα καρκίνου.
Αρκετές φορές, πρέπει να προηγηθεί ακτινοβολία της επέμβασης για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.
Κι εδώ το μήνυμα είναι: «Ελέγχω εγκαίρως τα συμπτώματά μου».

Όγκοι τραχήλου

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι κακοηθέστατος όγκος, αλλά και αυτός μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς.
Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι καρκίνοι του τραχήλου της μήτρας οφείλονται σε προσβολή από ιούς HPV. Με τις διαγνωστικές δυνατότητες που διαθέτουμε σήμερα (ΠΑΠ τεστ, κολποσκόπηση κλπ) μπορούμε να προλάβουμε τη δημιουργία του όγκου σε αρχικό στάδιο και να τον θεραπεύσουμε.
Σε περίπτωση που εμφανιστεί όγκος σε προχωρημένο στάδιο, αντιμετωπίζεται με ακτινοβολία και χειρουργική επέμβαση, αναλόγως του σταδίου που βρίσκεται.
Η θνησιμότητα, τα τελευταία χρόνια, έχει ελαττωθεί ραγδαία.

Διάχυτοι όγκοι πυέλου

Η ύπαρξη διαχύτων όγκων πυέλου είναι μία δύσκολη κατάσταση και πολλές φορές χρήζει μεικτής αντιμετώπισης από γυναικολόγο και γενικό χειρουργό σε συνδυασμό. Ανάλογα με την κακοήθεια, αρκετές φορές γίνεται χρήση και ακτινοβολίας και χημειοθεραπείας.
Οι καταστάσεις αυτές είναι βαρύτατες και συχνά οι θεραπείες δεν αποδίδουν.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ